Hopp til hovedinnhold


- Blir ambulansetjeneste i Midt-Norge i morgen også

Inntrøndelag Ambulanse (IA) og Namsos Trafikkselskap Ambulanse (NTSA) var tirsdag ved forhandlingsbordet med Helse Midt-Norge. Men måtte møte hver for seg. Inntrøndelag Ambulanse hadde signalisert på forhånd at om Helse Midt stopper ekstrabevilgningene, vil man stanse ambulansekjøringen.

helsemidt114_450Inntrøndelag Ambulanse (IA) og Namsos Trafikkselskap Ambulanse (NTSA) var tirsdag ved forhandlingsbordet med Helse Midt-Norge. Men måtte møte hver for seg. Inntrøndelag Ambulanse hadde signalisert på forhånd at om Helse Midt stopper ekstrabevilgningene, vil man stanse ambulansekjøringen.

IA og NTS kjører ambulanser i 30 midtnorske kommuner.

Dette er saken: Stanser tilleggsbevilgninger

- Vi har forskjellig syn på status og vurderer avtalen som er inngått ulikt, sier Odd Ivar Løvhaugen, NTS-direktør etter møtet. - Både Helse Midt og vi har et ønske om å sikre kontinuitet, men det gjenstår en del juridiske avklaringer og forhandlinger.

NTS og IA etter Helse Midts utspill før jul: - Feil på feil

Skal jobbe en uke nå
- Vi har en konstruktiv dialog, og skal jobbe en uke nå for å finne en felles plattform.

Både IA og NTS har signalisert at de ikke kan drive videre uten tilleggsbevilgningene.
- Vi er ikke interessert i å betale for å drive ambulanse, nei, bekrefter Løvhaugen. - Helse Midt har sagt at de ikke betaler tilleggskompensasjon fra januar, derfor er det viktig for oss at prosessen nå foregår raskt. Så får vi se hvordan det går.

Prosessen fortsetter
- Det var et konstruktivt møte med en grei dialog for å finne løsninger som alle parter kan leve med, sier advokat Rolf Christensen på vegne av Inntrøndelag Ambulanse.

- Vi er enige om å fortsette prosessen for å få nødvendige avklaringer. Det blir ambulansetjeneste i Midt-Norge i morgen og.

Det er ikke avtalt noe endelig om hvordan tilleggsbevilgningene skal håndteres. Dette blir en av utfordringene som forhandlinger skal løse i uka som kommer.

NTS, IA og Helse Midt diskuterte ikke eventuell tilbakebetaling av beløpene gitt i høst i dag.

Helse Midt-Norge har forberedt en ny anbudsrunde i tilfelle forhandlingene ikke fører fram, men er uansett avhengig av at noen kjører ambulansene før en eventuell ny anbudsvinner tar over.

Tidligere direktør i Helse Midt-Norge Jan Eirik Thorstensen trakk seg den 30. oktober i fjor på grunn av denne saken.

Mer om bakgrunnen: Uprofesjonell anbudshåndtering