Hopp til hovedinnhold


Pasientbussen mellom Linköping og Kalmar får endret bemanning i 2017

Pasientbussen mellom Kalmar og universitetssykehuset i Linköping bytter bemanning fra årsskiftet. Dagens ambulansepersonell skal erstattes av en bussjåfør og en undersköterska, skriver Barometern.

Fem dager i uken kjører den på folkemunne kalte Frisken, landstingets spesialbygde pasientbuss, mellom Kalmar og Linköping. Frem til årsskiftet har bussen vært bemannet med ambulanseutdannede - en som kjører bussen - og en som tar hånd om pasientene.
Fra årsskiftet kommer ambulansepersonell ikke lenger til å arbeide på bussen.
– Jeg forstår ikke hvorfor man gjør denne endringen, det blir jo et stort tap av behandlingskompetanse på bussen. Men det handler naturligvis om å spare penger - det det føles veldig kjedelig at dette skjer sier en ansatt i ambulansetjenesten.
Matti Pajaujis, virksomhetsjef for ambulansetjenesten i Kalmar län, ser ikke på endringen som spesielt bemerkelsesverdig.

– Alle sektorer i landstinget har fått i oppgave å se over virksomheten slik at personellet arbeider med oppgaver som passer deres kompetanse. Når det gjelder pasientbussen, har det vært utdannet ambulansepersonell som i praksis har arbeidet som bussjåfører - det vil vi endre på.
Les hele saken hos Barometern