Hopp til hovedinnhold


Nedgang i alvorlige trafikkulykker blant unge sjåfører

Statistikk fra Statens Veivesen viser en nedgang i antall skadede og drepte i trafikken de siste årene. Den største reduksjonen i ulykker viser seg å være blant de aller yngste sjåførene mellom 18-24 år. Noen av årsakene til denne positive trenden er trolig bedre føreropplæring, målrettet trafikksikkerhetsarbeid rettet mot ungdom og sikrere biler og veier, skriver forebygging.no.
Statens vegvesen, Region øst, har tatt en gjennomgang av ulykker med drepte og hardt skadde bilførere på vegene i Østfold, Oslo, Akershus, Hedmark og Oppland fra 2001-2005 og 2011-2015. Statistikken samsvarer med tendenser fra resten av landet, og vil dermed være representativ på landsbasis.
Statistikken viser at det har vært en kraftig nedgang i tallet på drepte i trafikken i Norge fra tidlig på 2000 tallet og fram til i dag. I 2001, da Stortinget vedtok Nullvisjonen om null drepte og null hardt skadde i trafikken, mistet 275 mennesker livet i trafikken i Norge. I 2015 var dette nede i 117 drepte.
Ulykkesreduksjonen viser seg å være størst blant de aller yngste sjåførene mellom 18 og 24 år. Der var reduksjonen på 62 prosent.
Les hele saken hos forebygging.no