Hopp til hovedinnhold


Flytting av sykehuset fra Hammerfest til Alta

Nytt nærsykehus i Alta igangsatt. Kanskje burde Altapolitikerne kreve dette stanset inntil lokalisering av sykehus er avklart, skriver Tom Mortensen i en kronikk i iFinnmark.

Alta kommune har fått laget en utredning om samfunnsvirkninger av endret sykehusstruktur i Vest-Finnmark. Som en følge av konklusjonene i denne utredningen, bør det ikke bygges nytt sykehus i Hammerfest. Utredningen sier selv at mange av konklusjonene er beheftet med usikkerhet. I tillegg ligger det inne klare feil og tvilsomme sammenligninger.

Jeg har gått gjennom rapporten og vil først ta for meg en grov misforståelse. Alta Frp har på sitt årsmøte enstemmig vedtatt at flytting av sykehus til Alta, vil gi en innsparing på 4–500 millioner kroner i året. Dette er feil. Rapporten beregner en slik kostnad over 40 år som er beregnet som levetid for et nytt sykehus. Dette tyder på ar altapolitikerne ikke forstår rapporten de har betalt 500.000 kroner for. Det er å håpe at de ikke sprer slike feiltolkninger til sentrale organer.

Les hele kronikken hos iFinnmark

Les også: Akuttsykehus i Alta er til pasientenes beste