Hopp til hovedinnhold


Göran reddet et liv - ved hjelp av en app

Göran Tersmeden, 44 år, som hadde registrert seg i appen "SMSlivräddare" reddet nettopp et liv i Täby etter å ha respondert på en alarm, skriver Stockholmdirekt.

Täbyboeren Göran Tersmeden har etter at han registrerte seg på appen i 2014 fått syv alarmer og har reist ut på fire av dem. Ved de fire hendelsene har han ikke kommet frem først. men denne gangen var han akkurat det.
– Jeg satt hjemme i sofaen da jeg fikk alarmen. Det tok noen sekunder før jeg innså at det var fra et sted i nærheten, og valgte å rykke ut. Da var det bare å ta med hjertestarteren og reise ut sier han.

Hadde gått kurs

Fremme på stedet, som vi pga. taushetsplikt ikke kan angi, var Göran takknemlig for at han nettopp hadde gjennomført et repetisjonskurs i HLR hos Johaniterhjälpen.

 – Det er en ganske uvirkelig følelse når man plutselig befinner seg i en situasjon med en livløs person. Men det at jeg akkurat hadde gjennomført kurset gjorde at ting gikk automatisk, det satt friskt i minnet. Hjertestarteren er også veldig bra og gir klare instruksjoner. Jeg kunne raskt konstatere at personen verken hadde pust eller puls og kunne starte behandling.

Les mer hos Stockholmdirekt