Hopp til hovedinnhold


Nå har alle i Nord-Norge fått tilgang til kjernejournalen

I begynnelsen av oktober sendte Direktoratet for e-helse ut e-post til alle fylkets innbyggere om at de nå hadde fått kjernejournal, skriver Helgelendingen.

AMK-sentralen i Sør-Trøndelag. Illustrasjonsfoto: Live Oftedahl AMK-sentralen i Sør-Trøndelag. Illustrasjonsfoto: Live Oftedahl
Kjernejournalen er en elektronisk tjeneste fra helsenorge.no som samler den enkelte innbyggers viktige helseopplysninger og gjør dem tilgjengelig for både innbyggeren selv og for helsepersonell. Helsepersonell får med kjernejournalen tilgang til opplysningene når de skal behandle folk.

Pasientsikkerhet

Tirsdag var Direktoratet for e-helse til stede på Nordlandssykehuset i Bodø for å presentere kjernejournalen, som alle i Nord-Norge nå har fått.

For direktoratet og sykehuset er pasientsikkerhet et nøkkelord, og Rune Røren, avdelingsdirektør for innføring i direktoratet, innledet med å fortelle at kjernejournalen vil være svært nyttig i akutte situasjoner.

– Det er helt nytt at innbyggerne selv kan legge inn informasjon i kjernejournalen, og det skal være full åpenhet om hva som ligger i journalen og hvem som kan se på det, sier han.

Les hele saken hos Helgelendingen