Hopp til hovedinnhold


William (1) døde av sepsis - ingen innså alvoret

Opp mot 12 000 nordmenn får sepsis årlig, skriver Dagbladet.
- Alvorlig sepsis innebærer høy dødelighet, i de verste tilfellene langt over 50 prosent, uttalte Hanne Wigne Kvarenes, rådgiver ved seksjon for pasientsikkerhet og seksjonslege ved infeksjonsmedisin ved Norlandsykehuset i februar.
ENGLAND: Nå ønsker moren til William  å advare andre.
«Hei, jeg heter Melissa og jeg er tobarnsmor. Dette er sønnen min William, også kjent som Grumpus. Og her er lillesøskenet, som skal komme i september 2016. Jeg kommer aldri til å få et bilde av dem sammen, fordi William er i himmelen nå og de kommer aldri til å møtes. William døde av sepsis. Ukene før han døde hadde William en luftveisinfeksjon og lungebetennelse. Bare 17 dager etter sin første bursdag, døde William av spesis. Jeg fant ham i barnesenga. Barnet mitt var borte».
Slik starter Melissa Mead en video hun la ut på Facebook for tre dager siden.
I desember 2014 døde William Mead (1) av sepsis, bedre kjent som blodforgiftning.

Kunne vært i live

BBC skriver at de fikk tilgang på den offisielle rapporten som omhandler Williams død, hvor de skal stå at gutten muligens kunne vært i live dersom de som tok telefonen hos NHS 111, som ikke er medisinsk opplært, hadde skjønt hvor alvorlig situasjonen var.
NHS 111 er den medisinske hjelpelinja til det statlige helsevesenet i Storbritannia. På hjemmesidene sine opplyser helsevesenet at nummeret ikke er et nødnummer, men at de tilbyr medisinsk hjelp.
Ettåringens død har det siste året ført til en stor, offentlig debatt om hvorvidt hjelpelinja setter pasienters liv i fare og hendelsen førte til en gjennomgang av arbeidet de gjør.
Hjelpelinja er underlangt South Western Ambulance Service (SWAS).
Les mer om saken hos Dagbladet