Hopp til hovedinnhold


Haukeland får kritikk for behandling av pasienter med sepsis

Pasienter med blodforgiftning får ikke forsvarlig behandling på Haukeland Universitetssykehus. Det kommer frem i en ny rapport, ifølge Bergensavisen.

Da Fylkesmannen i Hordaland hadde tilsyn med Mottaksklinikken på Haukeland sykehus i juni, fant de ut at flertallet av pasientene med organsvikt fikk ikke antibiotika innen tidsfristene bestemt av nasjonale retningslinjer og sykehusets egne prosedyrer.

Kjent til forholdene lenge

Tilsynet baserer seg på intervjuer med ansatte på sykehuset og gjennomgang av 66 journaler fra pasienter som hadde sepsis eller pasienter hvor det var mistanke om sepsis.

Konklusjonen er at konflikter, manglende sortering av pasienter, lav legebemanning og opphoping av pasienter fører til at pasienter som har blodforgiftning med organsvikt ikke får antibiotika raskt nok.

Ledelsen ved Haukeland har ifølge rapporten kjent til forholdene lenge.

Mottaksklinikken som ble startet opp i mai i år skal bidra til raskere behandling av pasienter, men dette kom ikke frem på tilsynet.

Tilsynet på Haukeland er en del av et landsomfattende tilsyn med spesialisthelsetjenesten som blir gjennomført i 2016 og 2017.

Les mer om saken hos Bergensavisen