Hopp til hovedinnhold


Statsråden må svare etter at Nødnett-direktør fikk toppjobb hos leverandøren

Hans Fredrik Grøvan (KrF) i Kontroll- og konstitusjonskomiteen krever at justisminister Anders Anundsen (Frp) vurderer nødnett-direktørens overgang, melder Aftenposten.
Dagfinn Sjøvik er blitt toppsjef i Motorola Solutions, leverandøren som fikk milliardkontrakten med staten på å bygge ut systemet.
Stortingsrepresentant Hans Fredrik Grøvan (KrF) synes den tidligere nødnettdirektørens overgang er problematisk og krever at statsråden gjør en grundig vurdering av saken.
– Prosjektdirektøren har hatt en nøkkelrolle i utbyggingen av nødnett og kontakten med leverandøren. At han, med sin kompetanse og bakgrunn, går over til Motorola kan gi dem en urettmessig fordel på markedet i forhold til andre leverandører, sier Grøvan til Aftenposten.

Direktøren ble ikke ilagt karantenetid

Den tidligere prosjektdirektøren for Nødnett er ilagt saksforbud rundt «sluttforhandlingene av nødnettkontrakten», men denne gjelder maksimalt seks måneder etter tiltredelsen i juli i år.
Inge Lorange Backer, professor emeritus ved Institutt for offentlig rett på Universitetet i Oslo, mener Sjøvik burde ha vært ilagt maksimum karantenetid.
– Dette er en type overgang som vi gjerne skulle vært foruten – det er denne type sidebytter som bidrar til å redusere tilliten til offentlig forvaltning, sa Backer da Aftenposten først omtalte overgangen.
Les mer om saken hos Aftenposten