Hopp til hovedinnhold


Slagpasient i Oslo måtte vente over fire timer på legevakta

Thor-Rune Haugen ble liggende fire timer på legevakten med hjerneslag, selv om Helsedirektoratets retningslinjer sier han skulle vært kjørt rett til sykehus, ifølge NRK Norge.

– Er det mistanke om hjerneslag skal pasienten direkte til sykehus som behandler hjerneslag, sier Steinar Olsen, avdelingsdirektør i Helsedirektoratet.

Sykehuset beklager

Oslo universitetssykehus sier de følger retningslinjene til helsedirektoratet, men at situasjonen ble feilvurdert. 
– Nødsentralen mistenkte at dette kunne være et hjerneslag og sendte en ambulanse på akuttutrykning. Dessverre viser det seg at pasienten burde blitt kjørt et annet sted, om man hadde greid å stille diagnosen korrekt, sier klinikkleder Terje Strand ved akuttmedisinsk kommunikasjonssentral ved Oslo universitetssykehus.
Thor-Rune Haugen ringte ambulansen etter at han våknet og oppdaget at finmotorikken var borte og at han hadde problemer med å uttrykke seg. Da ambulansen dukket opp ga han beskjed om at de skulle kjøre ham til sykehuset.
– Men på veien oppdaget jeg at vi var på vei til legevakten. Da fikk jeg beskjed fra ambulansepersonellet om at de var pålagt å kjøre meg dit. Ambulansepersonellet sa at dette høres ut som et akuttilfelle. Da er det ganske utrolig at jeg blir liggende så lenge på legevakta, sier slagpasient Thor-Rune Haugen til NRK.

Ventet på legevakten

På legevakten ble Thor-Rune Haugen liggende i minst fire timer alene. Etter en kort undersøkelse på legevakten ble han sendt til Diakonhjemmet sykehus hvor han fikk påvist hjerneslag.
Les mer om saken hos NRK