Hopp til hovedinnhold


Fengselsvakten falt om med hjerteinfarkt – da brøt fangene seg ut

Fengselsvakten fikk hjerteinfarkt og falt bevisstløs om på gulvet. De innsatte var låst inne, men ikke helt hjelpeløse vitner, skriver TV2.
Åtte menn som satt i arresten i rettsbygningen i Weatherford District i Texas, ble helter da arrestvakten fikk et illebefinnende.
– Han falt plutselig om. Det lignet et skuespill, sier Nick Kelton til News8abc.
Han er én av de innsatte som opplevde dramaet.

Hadde ikke puls

Først prøvde de innsatte å rope på hjelp, men da ingen hørte dem tok de en beslutning som kunne vært svært farlig for dem alle.
De åtte innsatte klarte å bryte opp døren til cella, for å komme seg ut og hjelpe vakten. Han hadde ikke puls, og fangene startet livreddende førstehjelp.

Bekymret for reaksjoner

Men selv om de hadde brutt seg ut for å hjelpe et medmenneske, var de fullt klar over hvordan situasjonen ville se ut dersom andre vakter kom inn.
– Jeg var bekymret for at de andre fengselsbetjentene skulle komme løpende med sine våpen hevet, sier Kelton.
Fengselsbetjenten Ryan Speegle var den første vakten som kom til unnsetning. Han fikk de innsatte inn igjen, før han helt hadde skjønt hva som var i ferd med å skje utenfor cella.
Han fortsatte førstehjelpen på kollegaen.

Aldri i tvil

Fengselsvaktene er ikke i tvil om at fangene reddet vakten.
– Han ville blitt liggende i 10-15 minutter før noen andre ansatte ville ha funnet ham, sier kaptein Mark Arnett i Parker county.
De innsatte selv sier at de aldri var i tvil om de skulle hjelpe.
– Han er en god mann. Om han har politiskilt eller person – om han faller om, skal vi selvsagt hjelpe ham, sier Nick Kelton til News8abc.
Les mer om saken hos TV2