Hopp til hovedinnhold


Rent bord for Norsk Luftambulanse – får alle helikopterbasene fra 2018

Norsk Luftambulanse AS fikk kontrakten på de tolv ambulansehelikopterbasene i landet. Det kunngjorde Helseforetakenes Nasjonale Luftambulansetjeneste ANS torsdag kveld.

Se pressemeldingen på Luftambulanse.no
Les også: Skeptisk til monopolsituasjon i luftambulansen
Driftskontrakten med varighet på inntil ti år starter sommeren 2018. Prisen er på drøyt 500 millioner kroner årlig for de regionale helseforetakene. Kostnadsveksten er på over 25 prosent.
Kontrakten starter 1. juni 2018, og løper i seks år med mulighet for forlengelse i ytterligere fire år. Dette kan altså være en kontrakt på fem milliarder. Norsk Luftambulanse vant anbudet i konkurranse mot Lufttransport, Airlift AS, og Scancinavian MediCopter AB.
Les også: Kontraktstildelingen ble utsatt fordi størrelsen gjorde at de administrerende direktørene i de regionale helseforetakene måtte skaffe seg nødvendige fullmakter.
– Alle landets baser får nye ambulansehelikoptre. Arendal, Bergen og Trondheim får større maskiner med lengre rekkevidde og større medisinsk kapasitet, skriver Luftambulansetjenesten ANS i pressemeldingen.
Det blir flere reservehelikoptre, økt bemanning og det opprettes bakvakt med hele besetninger som gjør tjenesten mer robust og tilgjengelig, fortsetter pressemeldingen.
– Vi er utrolig glade for å ha fått tildelt denne kontrakten, og er svært ydmyke over oppgaven vi nå står ovenfor. Det blir krevende, men vi vet også at vi har den nødvendige kompetansen og ressursene som kreves, sier Lars Kobberstad, konstituert administrerende direktør i Norsk Luftambulanse i en pressemelding.
I anbudet har kvalitet vært vektlagt med 60 prosent og pris med 40 prosent.
Les hele NLAs pressemelding her
Tidligere:
Snart startskudd for luftambulanseanbud i Norge
Møtte potensielle tilbydere for første gang
Fem tilbydere kvalifisert i anbudskampen
Før anbud: Lufttransport deler seg i fire
Duket for heftig anbudskonkurranse
Henry fra Lavangen ønsker å overta alle ambulanseflygningene i Norge