Hopp til hovedinnhold


Ambulansemesterskapet er fulltegnet, se hvem som stiller

Norsk ambulansemesterskap har nå fått fulltegnet det antallet med lag som konkurransen kan ta i år. Egentlig skulle det være maks ti, men nå har det blitt elleve.

Les også: Norgesmesterskap i akuttmedisin
Etter en noe treg start med påmeldinger, særlig fra Helse Midt-Norges side, ble det plutselig fart i sakene for det norske ambulansemesterskapet som går av stabelen fra 8.–10. september i år.
Nå er det bare å trene fram til konkurransen for de lagene som fikk plass:

  • Universitetssykehuset i Nord-Norge - Harstad kommer for å vise «søringan» hvordan det skal gjøres.
  • Helgelandssykehsuet - Mo i Rana.
  • St. Olavs Hospital (Sør-Trøndelag) stiller med to lag.
  • Nord-Trøndelag - Namsos stasjon.
  • Helse Vest: Et lag med deltakere fra Helse Bergen og Helse Førde.
  • Vestre Viken - Ringerike og Drammen
  • Oslo universitetssykehus - Nedre-Romerike og Brobekk
  • Sykehuset i Vestfold - ett lag

Se bilder av noen av lagene på EMS Norway sin side 
En prehospital leder fra den nederlandske ambulansetjenesten har meldt sin ankomst for å se på konferansen, det samme har en prehospital leder fra Israel. Det kommer også flere andre tilskuere.

Europeisk mesterskap til neste år?

Ambulanseforum var til stede på EMS2016 i København i begynnelsen av juni. Der konkurrerte 13 lag, hovedsakelig fra Europa, men også et par fra andre verdensdeler. EMS 2017 vil også foregå i København.
Danmark stilte to lag i konkurransen. Et fra Falck Roskilde og et fra luftambulansen i Danmark. Videre var det lag fra Sverige, Finland, England, USA, Tyrkia, Tyskland, Slovakia, Polen, Spania, De forente arabiske emirater og Kina.
Laget fra Tyrkia, Dansk Luftambulanse og London Ambulance Service gikk videre til finalen.
Flerskadescenario

På den andre dagen av konferansen hadde finalistene et flerskadescenario på «en strand», med båtvelt, drukning og resuscitering av en baby, en mann med amputasjonsskade på det ene benet, en hodeskade og en uspesifikt skadet barn på scenen i plenumsalen. Det var spennende å se hvor forskjellig lagene på tre stykker håndterte og prioriterte de skadde, hvordan de kommuniserte seg i mellom og med pårørende, og i hvilken grad de involverte livredderne på stedet i skadestedsarbeidet.
London Ambulance Service vant konkurransen fortjent, slik det så ut for publikum på flerskadescenarioet. De vant for øvrig også publikumsprisen.
Kanskje vinnerlaget til det norske ambulansemesterskapet stiller på EMS 2017?