Gutt med okygenmangel fikk hostemedisin

Han kunne knapt puste, leppene og neglene var blå. Men legen på legevakta (vårdcentralen) trodde ikke det var noe alvorlig galt og skrev ut hostemedisin. – Sønnen min måtte ligge i respirator og svevde mellom liv og død, forteller faren som har anmeldt legen til det svenske helsetilsynet (socialstyrelsen), skriver Nerikes Allehanda

SVERIGE: I midten av mars ble den elleve år gamle gutten dårlig. Han hadde kraftig hoste, var sløv og blå på lepper og negler. Foreldrene søkte hjelp på legevakta i Ørebro, og legen skrev ut hostemedisin. Men gutten ble bare dårligere, sluttet nesten å puste, ble blek og orket ikke å åpne øyenene.

På nytt søkte de hjelp på legevakta, og fikk treffe samme lege igjen. 

– Sønnen min var hoven rundt øynene og årene stakk ut på halsen hans. Han orket ikke engang hoste og kunne knapt puste, forteller faren som vil være anonym.

– Men legen sa bare at vi ikke skulle være urolige og skulle fortsette med hostemedisinen han hadde skrevet ut tidligere. Vi trodde jo at legen visste best.

Foreldrene ringte også legevaktstelefonen, men ettersom de alt hadde truffet en lege som hadde vurdert det som at det ikke var så alvorlig, syntes de at de skulle avvente. 

Oksygenmangel
Men på morgenen den 24. mars var tilstanden så alvorlig at foreldrene ringte etter ambulanse. 

– De tok ham med en gang rett inn i bilen og ga ham oksygen. Jeg er så sint for dette. Legen burde sett at han hadde oksygenmangel, sier faren.  
 
Gutten ble lagt inn på intensivavdelingen på Universitetssykehuset i Ørebro og måtte ligge to uker i respirator. Det viste seg at han hadde lungebetennelse. Først den 9. april kunne han dra hjem igjen.  

Hvordan går det med gutten i dag?
– Det går bra, han har begynt på skolen igjen. Det føles som et mirakel, han var jo skikkelig dårlig en stund.
 
Faren har anmeldt legevaktsentralen (vårdcentralen) og legen til det svenske helsetilsynet (Socialstyrelsen).
– Jag vil at noen skal reagere på dette, og se til at legen oppfører seg. Det her må ikke skje igjen, sier han.  
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*